Wydarzenia

Ekologia, tradycja, natura, smak i zdrowie – to hasła, wokół których skupiać się będzie V edycja Targów Regionalia organizowanych w Centrum MT Polska, w dniach od 22 do 24 kwietnia br. Podczas imprezy lokalni producenci zaprezentują szeroki wybór organicznej żywności i produktów wytwarzanych na bazie receptur przekazywanych z pokolenia na pokolenie.

 

Wydarzenie bardzo dobrze wpisuje się w popularny trend slow food promujący dbałość o zdrowie i środowisko. Na stoiskach nie zabraknie też wyrobów rzemieślniczych, rękodzieła czy mody inspirowanej folklorem.

Na targach będzie można znaleźć:

  • produkty z list tradycyjnych i regionalnych
  • żywność ekologiczną i organiczną
  • produkty ekologiczne
  • mięso, wędliny, garmażerka, ryby
  • wyroby mleczarskie
  • miody,wyroby pszczelarskie, wyroby cukiernicze, przetwory
  • wina, nalewki, wódki i browary regionalne
  • modę inspirowaną folklorem, pokazy twórców ludowych, technik wytwórczych
  • kosmetyki naturalne
  • wyroby rzemieślnicze i rękodzieło
  • przyprawy, zioła, kawy,kerbaty, oliwy i oleje
  • biżuterię
  • modę inspirowaną folklorem
  • tekstylia
  • odzież
  • firmy oferujące kompleksowe usługi cateringu dietetycznego
  • eko organizacje, stowarzyszenia i fundacje

Więcej informacji na stronie: www.regionalia.com.pl