Ekologia, tradycja, natura, smak i zdrowie – to hasła, wokół których skupiać się będzie V edycja Targów Regionalia organizowanych w Centrum MT Polska, w dniach od 22 do 24 kwietnia br. Podczas imprezy lokalni producenci zaprezentują szeroki wybór organicznej żywności i produktów wytwarzanych na bazie receptur przekazywanych z pokolenia na pokolenie.
Wydarzenie bardzo dobrze wpisuje się w popularny trend slow food promujący dbałość o zdrowie i środowisko. Na stoiskach nie zabraknie też wyrobów rzemieślniczych, rękodzieła czy mody inspirowanej folklorem.
Na targach będzie można znaleźć:
- produkty z list tradycyjnych i regionalnych
- żywność ekologiczną i organiczną
- produkty ekologiczne
- mięso, wędliny, garmażerka, ryby
- wyroby mleczarskie
- miody,wyroby pszczelarskie, wyroby cukiernicze, przetwory
- wina, nalewki, wódki i browary regionalne
- modę inspirowaną folklorem, pokazy twórców ludowych, technik wytwórczych
- kosmetyki naturalne
- wyroby rzemieślnicze i rękodzieło
- przyprawy, zioła, kawy,kerbaty, oliwy i oleje
- biżuterię
- modę inspirowaną folklorem
- tekstylia
- odzież
- firmy oferujące kompleksowe usługi cateringu dietetycznego
- eko organizacje, stowarzyszenia i fundacje
Więcej informacji na stronie: www.regionalia.com.pl