Wydarzenia

Od piątku 22 kwietnia do niedzieli 24 kwietnia w Warszawie trwała jubileuszowa – 5. edycja Targach Poduktów Tadycyjnych i Ekologicznych Regionalia 2016. Wszyscy producenci, dystrybutorzy produktów mający status Wystawcy Targów Regionalia 2016 mogli wziąć udział w prestiżowym konkursie na Najlepszy Produkt Targów Regionalia, który zorganizowany został pod honorowym patronatem Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi.

Oczywiści wśród grona laureatów nie mogła zabraknąć producentów z Małopolski. Złoty medale Tragów Regionalia w kategorii SKARBY NATURY otrzymał za bundz owczy- baca Kazimierz Furczoń z Tatrzańsko-Beskidzkiej Spółdzielni Producentów „Gazdowie”. Natomiast wyróżnienia w tej kategorii otrzymali: za staropolski farsz kapuściano-grzybowy firma Agro-Wit oraz za szynkę Podstolego z nogą firma Gawor Produkcja Wędlin Jakość i Tradycja.

Z roku na rok Targi Regionalia spotykają się z coraz większą sympatią warszawiaków i mieszkańców Mazowsza, coraz liczniej są również odwiedzane przez przedstawicieli branży spożywczej.