19 września 2015 r. rozpoczęły się w Poznaniu targi Smaki Regionów, stanowiące największy pokaz produktów regionalnych i tradycyjnych w Polsce.
Targi SMAKI REGIONÓW są świętem miłośników tradycyjnej, polskiej żywności, przyrządzanej według dawnych receptur. Wydarzenie to, oprócz faktu odbywania się w połączeniu z Targami Polagra Food oraz Polagra Gastro w Poznaniu, z sukcesem realizuje założenie promowania naturalnej, certyfikowanej żywności tradycyjnej.

 Organizatorzy tego eventu – Międzynarodowe Targi Poznańskie oraz Związek Województw RP – zaprosili do współpracy wszystkie regiony Polski. 

Wystawcami są tutaj poszczególne województwa, które na swoich stoiskach prezentują ofertę producentów win, chlebów, ciast, serów, wędlin i innych przetworów regionalnych. Małopolskę na targach reprezentują: Tatrzańsko-Beskidzka Spółdzielnia Producentów GAZDOWIE – produkująca oscypki, bryndzę podhalańską i inne sery góralskie, Tłocznia Maurer – producent naturalnych, ekologicznych soków, syropów i nalewek owocowych, AGROWIT – producent tradycyjnej charsznickiej kapusty kiszonej, Sądecki Bartnik – wytwórca tradycyjnych miodów, piekarnia-cukiernia GRONPIEK, wytwórnia wędlin GAWOR z Podstolic, Pstrąg Ojcowski, Spiżarnia Doliny Karpia, producent sosów TARSMAK, winnica ZADORA, gospodarstwo ekologiczne Artura Kisiela prezentujące różnorakie zioła.

Województwo Małopolskie reprezentują Stanisław Sorys – Wicemarszałek Województwa Małopolskiego oraz Wojciech Kozak, Wicemarszałek Województwa Małopolskiego, członek kapituły w konkursie o medal targów Smaki Regionów.